Προς το παρόν δεν ανανεώνουμε τα links...

Bud Powell - A Portrait of Thelonious (1961)



Ο Bud Powell θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πιανίστες της τζαζ. Η δεξιοτεχνία του ήταν τόσο μεγάλη που πολλοί τον αποκάλεσαν ως ο Charlie Parker του πιάνου!  Παρ' όλες τις ικανότητες του σαν μουσικός, δεν έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό παρά μόνο στους κλειστούς μουσικούς κύκλους των μυημένων. Δυστυχώς πέθανε μόλις 41 ετών, στις 31 Ιουλίου του 1966 από φυματίωση, όντας ήδη εξουθενωμένος από υποσιτισμό λόγω αλκοολισμού.

Για 3 χρόνια (1961-1964), ηχογραφούσε σε studio και έκανε live εμφανίσεις στην Ευρώπη. Μέσα σ' αυτήν την περίοδο (1961), ηχογράφησε  το παρόν άλμπουμ,  απόδίδοντας φόρο τιμής στον μεγάλο πιανίστα (και φίλο του αργότερα) Thelonius Monk, ηχογραφώντας τέσσερις συνθέσεις του, τα "Off Minor", "Ruby my Dear",  "Thelonius" και  "Monk's Mood". Συμπεριέλαβε επίσης μεταξύ άλλων και το καταπληκτικό "No Name Blues" του σαξοφωνίστα και συνθέτη Earl Bostic καθώς επίσης και το standard "There Will Never Be Another You", σε μια από τις ομορφότερες εκτελέσεις όλων των εποχών!

Μην χάσετε αυτό το μουσικό διαμάντι!!!

Μουσικοί:
BudPowell (Piano), Pierre Michelot (Double Bass), Kenny Clarke (Drums)

Tracklist:
01. Off Minor (Thelonious Monk) 5:21
02. There Will Never Be Another You (Mack Gordon/Harry Warren) 4:20
03. Ruby, My Dear (Thelonious Monk) 5:49
04. No Name Blues (Earl Bostic) 6:39
05. Thelonious (Thelonious Monk) 3:48
06. Monk's Mood (Thelonious Monk) 7:08
07. I Ain't Foolin' (Charles Albertine) 3:21
08. Squatty (Brian Fahey) 5:50
09. Squatty (Alternate Take) (Brian Fahey) 5:06

1 σχόλιο:

Συρρικνώστε τα links

Enter a long URL to make tiny:
Αν για κάποιο λόγο χρειάζεστε ένα μικρότερο URL από αυτό που σας δίνουμε (πχ για χειρόγραφη σημείωση), βάλτε το στην παραπάνω φόρμα.

Δείτε επίσης...