Προς το παρόν δεν ανανεώνουμε τα links...

η Madeleine Peyroux, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Madeleine  Peyroux

Σάββατο 5 Νοεμβρίου
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
(Αίθουσα Χρ.Λαμπράκης)  
Guest: Alexia
  
Ladies sing …Jazz!
   
Με ένα πιάνο, ένα μπάσο, ντράμς, την κιθάρα της και μερικά από τα ωραιότερα jazz κομμάτια που έχουν γραφτεί ποτέ,  η Madeleine Peyroux (Μαντλέν Πεϊρού) επιστρέφει στην Αθήνα για μια ξεχωριστή συναυλία  το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.  Μετά τις αποθεωτικές κριτικές που εισέπραξε στις προηγούμενες εμφανίσεις της στην Αθήνα η γεννημένη στην Αθήνα (της Τζόρτζια των Η.Π.Α.) Μαντλέν, θα βρεθεί στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία της νέας δισκογραφικής της παραγωγής με τίτλο «Standing on the Rooftop»(Ιούνιος 2011) το οποίο περιλαμβάνει νέα δικά της  τραγούδια και σηματοδοτεί μια νέα προσέγγιση για την ερμηνεύτρια καθώς μεταφέρει τις τζαζ ευαισθησίες της σε πιο βαθιά μουσικά μονοπάτια αλλά και όλες εκείνες τις μεγάλες επιτυχίες μια νέα ερμηνευτική απόδοση και τις οποίες, απολαύσαμε μέσα από τα «moody smokeand- whiskey» φωνητικά της Μαντλέν Πεϊρού.

Τραγούδια όπως «Dance Me To The End Of Love» του Λίοναρντ Κοέν, το «You're Gonna Make Me Lonesome When You Go» του Μπομπ Ντίλαν, το «Weary Blues» του Χανκ Γουίλιαμς, το ομώνυμο τραγούδι του CD, επιτυχία της Μπέσι Σμιθ στα τέλη της δεκαετίας του '20, αλλά και το δικό της «Don't Wait Too Long» αλλά και το γαλικό "J'ai Deux Amours", τραγούδια που κυκλοφόρησαν μέσα από τις δισκογραφικές της παραγωγές «Careless Love» το 2004 και «Half the Perfect World» το 2006. Θα ακούσουμε όμως και δικές συνθέσεις μέσα από την αμέσως προηγούμενη παραγωγή της τραγουδίστριας με τίτλο «Bare Bones» η οποία κυκλοφόρησε το 2009, όπως την δική της σύνθεση στο κομμάτι «I must be saved» αλλά και το πρώτο single από το cd με τίτλο «You cant do me»-ένα τραγούδι με πιο rock ρυθμό που σηματοδοτεί μια νέα μουσική προσέγγιση για την ερμηνεύτρια.
 Η τραγουδίστρια που ξεκίνησε να τραγουδά στους δρόμους και έφτασε να θεωρείται μια από τις κορυφαίες σύγχρονες jazz φωνές, συναντά το Αθηναϊκό κοινό για μια ξεχωριστή συναυλιακή εμπειρία την το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρ.Λαμπράκης). Όπως γράφτηκε και στο παρελθόν σε  μια κριτική για το cd της “Careless Love” : «...H νοσταλγία, η τζαζ, η Αθήνα της Τζόρτζια όπου γεννήθηκε, το Μπρούκλιν όπου ζει, το Παρίσι όπου έμεινε καιρό, το «Dreamland» άλμπουμ της πριν από 8 κιόλας χρόνια, οι περιπλανήσεις με τους Lost Wandering Blues and Jazz Band και μπόλικες κούπες ζεστού καφέ πότισαν για τα καλά το περιβόλι του «Careless love»...Κάτι από όλα αυτά, μάλιστα, σαν μικρά κομματάκια έφτιαξαν το παζλ της φωνής της Μαντλέν Πεϊρού. Που ψάχνει και βρίσκει και ακολουθεί με ένστικτο την Πάτσι Κλάιν και την Μπέσι Σμιθ, με αφοσίωση που μόνο η αγάπη μπορεί να δείξει. Το «Dance Me to The End Of Love» του Λέοναρντ Κόεν, το «You 're Gonna Make Me Lonesome When You Go» του Μπομπ Ντίλαν, το «Weary Blues» του Χανκ Γουίλιαμς, το «Careless Love» του «πατέρα των μπλουζ» Γουίλιαμ Χάντι, το δικό της «Don't Wait Too Long» με τον Τζέσε Χάρις χτίζουν ασφαλές καταφύγιο για να μας κρατήσει σε επαφή, μέσα στις αγριάδες και τους κακούς καιρούς...».
Σε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά που «κρύβει» αρκετές ερμηνευτικές εκπλήξεις! Τι εννοούμε? Στη συναυλία της Madeleine Peyroux στο Μέγαρο Μουσικής η γνωστή -και αγαπημένη στο κοινό- Ελληνίδα ερμηνεύτρια Αλέξια ,  θα εμφανιστεί ως guest, ερμηνεύοντας μερικές από τις - υψηλής αισθητικής, γεμάτες αστείρευτη φαντασία - jazz συνθέσεις της.
«Απίστευτο τραγούδι, εξαιρετική ερμηνεία, σε πλημμυρίζει με την αισθαντικότητά της, φανερώνοντας μας την ευαίσθητη και λυρική πλευρά της.» Αυτή είναι η άποψη μιας θαυμάστριας του διαδικτύου, στο άκουσμα του τραγουδιού «Η Ώρα που Περνά»(Le Temps qui passe) που περιλαμβάνεται στη νέα εντυπωσιακή και ατμοσφαιρική  παραγωγή της Αλέξιας με τίτλο “Re-Be”( και το οποίο κυκλοφορεί από την εταιρία Performance Street) μερικά τραγούδια όπως τα “Ηλεκτρισμός”, “Time/Love me”, “Raices volantes”, “My tango”, “You and I”, “This is our life”, ”Famagusta”, “Letter to the unborn”, “Η ώρα που περνά”, “The street I live”, “Sand or wind”, θα ακουστούν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
   
Τιμές εισιτηρίων:
 30€,  40€ , 50€
Διακεκριμένη Ζώνη: 60€
 Φοιτητικό:  20€


Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
  • Ταμεία Μεγάρου Μουσικής
  • Στο εκδοτήριο Ομήρου 8 στο Σύνταγμα( Δευτέρα με Παρασκευή- 10 π.μ.- 4μ.μ.)
  • Τηλεφωνικά με πιστωτική στο 210-7282333
  • Ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr


περισσότερα για την Madeleine Peyroux στο myspace

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συρρικνώστε τα links

Enter a long URL to make tiny:
Αν για κάποιο λόγο χρειάζεστε ένα μικρότερο URL από αυτό που σας δίνουμε (πχ για χειρόγραφη σημείωση), βάλτε το στην παραπάνω φόρμα.

Δείτε επίσης...