Προς το παρόν δεν ανανεώνουμε τα links...

Στέφανος Ανδρεάδης - Νέος Έλληνας τζαζ κιθαρίστας


Ο Στέφανος Ανδρεάδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κιθάρα, Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Τζαζ Αρμονία και αυτοσχεδιασμό, Βυζαντινή Μουσική και Σύνθεση. Παράλληλα σπούδασε Διοίκηση-Οικονομία στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης. Αργότερα έλαβε και πανεπιστημιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, κατεύθυνση Σύγχρονης Μουσικής. Ύστερα από μια μακροχρόνια περίοδο διδασκαλίας σε Ωδεία και Δημόσια Εκπ/ση, του δόθηκε η δυνατότητα, από το Υπουργείο Παιδείας (2 υποτροφίες), για μεταπτυχιακές σπουδές Μουσικής στο Παν/μιο του Nottingham (UK). Του απονεμήθηκε Master of Musical Arts (2002) και Doctor of Musical Arts (2005) στη Σύνθεση με τον Dr. Nicholas Sackman.

Ως τζαζ κιθαρίστας και συνθέτης έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς μουσικούς με συμμετοχές σε συναυλίες, διεθνή φεστιβάλ και ηχογραφήσεις για το Ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Έργα του έχουν εκτελεστεί στην Ελλάδα (Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ένωση Ελλήνων Μουσουργών (Ινστιτούτο Goethe, Φίλιππος Νάκας, 3o πρόγραμμα Ε.Ρ.Τ.), στην Αγγλία (London Sinfonietta, Kreutzer String Quartet, Αllegri String Quartet) και Βουλγαρία. To έργο του 'Νέμεσις' βραβεύτηκε με το Hallward Prize for Musical Composition 2003 (UK), ενώ την ίδια χρονιά ήταν φιναλίστ στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης «Αuros» στις Η.Π.Α. To  έργα του 'Κλίμαξ' και ‘Melos I διακρίθηκαν στο 2ο και 3ο  Πανελλήνιο διαγωνισμό μουσικής Δωματίου 2004-5 αντίστοιχα. 

Το έργο ‘Κλίμαξ’ παρουσιάστηκε σε workshop από το διεθνούς φήμης κουαρτέτο 'Kreutzer'στο City of Birmingham Symphony Orchestra Hall. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών από το 2005 και από το 2010 επίσημο μέλος Yamaha Artists. Τον Οκτωβριο του 2010 ήταν Γενικός Γραμματέας στο παγκόσμιο συνέδριο Τζαζ και Αυτοσχεδιασμού που συνδιοργανώθηκε από το Ιόνιο Παν/μιο και την Παγκόσμια ένωση Σχολων της Τζαζ. Διδάσκει από το 1990 τζαζ κιθάρα, αυτοσχεδιασμό και ανώτερα θεωρητικά και από το 2007 μέχρι σήμερα είναι διδάσκων του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Συνθεση και Τζαζ)

Τον Ιούνιο του 2009 είναι επικεφαλής του Ionian Jazz Ensemble, εκπροσωπώντας μουσικά την Ελλάδα στην σύνοδο κορυφής των Υπουργών Εξωτερικών στο Αχίλλειο της Κέρκυρας. Εμφανίζεται με το συγκρότημα Flying Jazz. Η δουλειά αυτή παρουσιάστηκε στην Ιόνιο Ακαδημία στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα στο Μεγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ηχογραφήθηκε και τον Μάρτιο του 2013  θα κυκλοφορήσει στην ελληνική και παγκόσμια αγορά. Η σύνθεσή του Good Fridays Tango περιελήφθηκε στο δίσκο του περιοδικού Τζαζ@τζαζ (τεύχος Νοεμβρίου 2011) και παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Jazz now).


Ακούστε το μουσικό άλμπουμ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συρρικνώστε τα links

Enter a long URL to make tiny:
Αν για κάποιο λόγο χρειάζεστε ένα μικρότερο URL από αυτό που σας δίνουμε (πχ για χειρόγραφη σημείωση), βάλτε το στην παραπάνω φόρμα.

Δείτε επίσης...