Προς το παρόν δεν ανανεώνουμε τα links...

Anat Fort - A Long Story (2007)





Η Anat Fort γεννήθηκε κοντά στο Τελ Αβίβ και σπούδασε κλασικό πιάνο ως παιδί. Πολύ γρήγορα έκανε τη δική της μουσική και της άρεσε να αυτοσχεδιάζει έτσι, η έλξη της προς την τζαζ ήταν φυσική αν όχι αναπόφευκτη, παρά το γεγονός ότι οι συνθέσεις της ήταν επίσης γεμάτες από τα χρώματα και την ατμόσφαιρα της Μέσης Ανατολής.
Ο Bill Evans, ο Keith Jarrett και ένα «πολύ μεγάλο μέρος της μουσικής της ECM», ήταν οι βασικές της επιρροές στα χρόνια της εφηβείας στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 πήγε στην Αμερική για σπουδές jazz, θέλοντας να εξερευνήσει καλύτερα τη φυσική της τάση για τον αυτοσχεδιασμό σε συνδυασμό με μια πιο βαθιά κατανόηση της παράδοσης. Μελέτησε με σπουδαίους δάσκαλους της τζαζ, ανάμεσά τους οι Rufus Reid και ο Harold Mabern. Μελέτησε επίσης για ένα
μικρό χρονικό διάστημα και με τον Paul Bley

Το A Long Story είναι ο πρώτος προσωπικός της δίσκος, ηχογραφημένος φυσικά στην ECM με τους Ed Schuller μπάσο, Perry Robinson κλαρινέτο και τον μεγάλο Paul Motian στα ντραμς.
Όλες οι συνθέσεις του δίσκου είναι ποτισμένες με την ιδιαίτερη αισθητική της ECM και την μουσική παράδοση του τόπου της χωρίς όμως αυτό να είναι αυτοσκοπός.Και όπως εξηγεί και η ιδία «Ότι το διαφορετικό και αν υπάρχει στη μουσική μου, το βέβαιο είναι ότι δεν το σχεδίασα για να είναι έτσι».


Track Listing: Just Now, Var. I; Morning: Good; Lullaby; Chapter-Two; Just Now, Var. II; Not a Dream?; Rehaired; As Two/Something 'bout Camels; Not the Perfect Storm; Chapter-One; Just Now, Var. III.

Personnel: Anat Fort: piano; Perry Robinson: clarinet, ocarina; Ed Schuller: bass; Paul Motian: drums.

4 σχόλια:

Συρρικνώστε τα links

Enter a long URL to make tiny:
Αν για κάποιο λόγο χρειάζεστε ένα μικρότερο URL από αυτό που σας δίνουμε (πχ για χειρόγραφη σημείωση), βάλτε το στην παραπάνω φόρμα.

Δείτε επίσης...