Προς το παρόν δεν ανανεώνουμε τα links...

Art Blakey - Les Liaisons dangereuses (1959)



Ο Art Blakey ήταν ένας τζαζ drummer και band leader. Θεωρείται πως μαζί με τους Kenny Clarke και Max Roach, θέσπισαν το τρόπο που παίζονται τα drums στην bebop. Στο παρόν compilation έχουμε ένα soundtrack, από τα αναρίθμητα που ηχογραφήθηκαν στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του '50 από τζαζ μουσικούς, κυρίως για τον γαλλικό κινηματογράφο. 

 
Πρόκειται για την μουσική επένδυση της ταινίας "Les Liaisons Dangereuses" η οποία προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1960, έξι μήνες μετά τη κυκλοφορία του soundtrack. Το κομμάτι "No Problem" έχει την τιμητική του σε τέσσερις εκτελέσεις. Στις εκτελέσεις με swing feel ως "No Problem", ενώ σ' αυτές με latin feel ως "No Hay Problema". Ωραιότατο δισκάκι, με καταπληκτικό cast (Barney WilenLee Morgan, Duke Jordan κ.α.), ανάλαφρο, που ακούγεται ευχάριστα όλες τις ώρες και χωρίς ο ήχος του να είναι καθαρά κινηματογραφικός (όπως ακούγετε αντίστοιχες σε δουλειές πχ του Dizzy). Προτείνεται σε όλους...


tracklist:
1 No Problem (1st version)     7:22          
2 No Hay Problema     4:34
3 Prelude In Blue (“L’ Esquinade”)  6:57  
4 Valmontana (1st version)     4:45
5 Miguel’s Party     4:22
6 Prelude In Blue (Chez Miguel)     5:52
7 No Problem (2nd version)     5:58
8 Weehawken Mad Pad     1:49
9 Valmontana (2nd version)     4:32
10 No Hay Problema (2nd version)     3:54


μουσικοί:
Jymie Merritt (Bass), John Rodriguez (Bongos), Tommy Lopez, William Rodriguez (Congas), Art Blakey (Drums), Bobby Timmons, Duke Jordan (Piano), Barney Wilen (Soprano, Tenor Saxophone), Lee Morgan (Trumpet)

1 σχόλιο:

Συρρικνώστε τα links

Enter a long URL to make tiny:
Αν για κάποιο λόγο χρειάζεστε ένα μικρότερο URL από αυτό που σας δίνουμε (πχ για χειρόγραφη σημείωση), βάλτε το στην παραπάνω φόρμα.

Δείτε επίσης...