Προς το παρόν δεν ανανεώνουμε τα links...

Yusef Lateef - A Prayer to the East (1957)



O Yusef Lateef, είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση μουσικού, που ξεπερνάει τα όρια (όπου υπάρχουν και αν υπάρχουν) της τζαζ, και φτάνει σε πιο ethnic επίπεδα. Είναι γνωστός κυρίως ως σαξοφωνίστας, αλλά παίζει και άλλα όργανα, μερικά από αυτά εξωτικά και ασυνήθιστα στην τζαζ. Είναι επίσης γνωστός και για το πάντρεμα της τζαζ με oriental μουσική. Ασυνήθιστο κράμα, που στην περίπτωσή μας, ακούγεται πολύ καλά, χωρίς να ξεφεύγει από bebop/hard-bop πλαίσια μετουσιώνοντας παράλληλα το όλο project, σε ένα πιο world fusion ιδίωμα. Συνοψίζοντας, αν και έχει περάσει περισσότερος από μισός αιώνας μετά την αρχική κυκλοφορία του «Prayer to the East», παραμένει μια από τις καλύτερες στιγμές της δημιουργικής αλληλεπίδρασης μεταξύ τις αμερικάνικης σύγχρονης τζαζ και της μουσικής της αραβικής ανατολής. Μην το χάσετε…


Trackslist:
01 - A Night in Tunisia (13:09)
02 - Endura (06:45)
03 - Prayer To The East (09:54)
04 - Love Dance (06:37)
05 - Lover Man (08:18)

Μουσικοί:
Yusef Lateef (tenor saxophone, flute), Wilbur Harden (flugehorn, balloon), Hugh Lawson (piano, turkishfinger, cymbal), Ernie Farrow (bass), Oliver Jackson (drums, Chinese gong)

1 σχόλιο:

Συρρικνώστε τα links

Enter a long URL to make tiny:
Αν για κάποιο λόγο χρειάζεστε ένα μικρότερο URL από αυτό που σας δίνουμε (πχ για χειρόγραφη σημείωση), βάλτε το στην παραπάνω φόρμα.

Δείτε επίσης...