Προς το παρόν δεν ανανεώνουμε τα links...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΒΑΒΕΛ (Πηγή: Soloup.gr)


ΒΑΒΕΛ
e non solo...
Πως λέγαμε πριν από 21 χρόνια το «και όχι μόνο» στα Ελληνικά; Δεν ξέρω. Πάντως σίγουρα δεν το λέγαμε έτσι. Ήταν κάτι που πρωτογλίστρησε στη γλώσσα μας τον Φλεβάρη του 1981,συλλαβίζοντας τον υπότιτλο: «ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΟΜΙΚΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ). ΤΕΥΧΟΣ 1. ΤΙΜΗ ΔΡΧ 60 .Ένα τρελό περιοδικό που προσγειώθηκε αναπάντεχα - σαν το διαστημόπλοιο του πρώτου κόκκινου εξωφύλλου- στην καρδιά μας.
)
Τζαζεμένοι θαρρώ, λαλημένοι, θολωμένοι απ’ τα Fumetti, τα συννεφάκια των Ιταλικών κόμικς, μια φοιτητοπαρέα φοιτητών που φοιτούσαν Φλωρεντία, άρπαξαν την ασθένεια για τα καλά και μας την μετέδωσαν ανεπανόρθωτα. Κι έτσι μάθαμε κι εμείς στο φτωχό μας πριγκιπάτο, πως δεν χορεύουν μόνο ο Ντίσνεϊ κι ο Σκρούτζ καλό φλαμέγκο, αλλά και άλλοι βρομοπόδαροι.
)
Σε τέτοιο χωράφι φυτεύτηκε η Βαβέλ. Κι όταν φουσκώσανε οι ψυχές, άνθησε και η ιδέα για ένα «άλλο» περιοδικό με κόμικς. Για κάτι που δεν θα είναι μόνο αυτό που λέει, που θα πηγαίνει πέρα απ’ το αυτονόητο, το «e non solo» που λένε κι αυτοί οι τρελοί οι Ρωμαίοι. Γαμώτο, πως το λένε αυτό, οι θεότρελοι οι Ρωμιοί ;(...)
-------------------------------------------------------------
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συρρικνώστε τα links

Enter a long URL to make tiny:
Αν για κάποιο λόγο χρειάζεστε ένα μικρότερο URL από αυτό που σας δίνουμε (πχ για χειρόγραφη σημείωση), βάλτε το στην παραπάνω φόρμα.

Δείτε επίσης...