Προς το παρόν δεν ανανεώνουμε τα links...

Δημήτρης Βασιλάκης - Ο Έλληνας "Sonny Rollins"


Ο σαξοφωνίστας, συνθέτης και πανεπιστημιακός Δημήτρης Βασιλάκης είναι Έλληνας τζαζ μουσικός με διεθνή καριέρα και ηχογραφήσεις σε μία από τις ιστορικότερες εταιρείες, την Candid Records που εδρεύει στο Λονδίνο.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, αρχικά μαθαίνει πιάνο, κιθάρα και βιολί και σπουδάζει χημικός μηχανικός. Τελικά η μουσική τον κερδίζει και μεταβαίνει στο Λονδίνο όπου εγγράφεται στο London College of Music. Αποκτά δίπλωμα στο κλασικό σαξόφωνο, κερδίζει πανεπιστημιακά βραβεία και εντάσσεται στην τοπική jazz σκηνή με εμφανίσεις στα διάφορα κλαμπ και μούζικ χώλ του Λονδίνου. Η πανεπιστημιακή του καριέρα διαρκεί πάνω από μια πενταετία και κορυφώνεται με υποτροφία από τον Βρετανικό συμβούλιο για σπουδές στο jazz σαξόφωνο και την σύνθεση και την απόκτηση του πτυχίου LRAM στην Διδασκαλία της jazz. Επιστρέφει στην Αθήνα όπου μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του σε Ελληνικούς μουσικούς κύκλους και αρχίζει ένα συνεχές ταξίδι live εμφανίσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει συνεργαστεί και περιοδεύσει με σπουδαίους μουσικούς, όπως ο Abdullah Ibrahim, ο Ralph Peterson, ο Andy Sheppard, ο Marc Johnson, o Alfredo Rodriguez, o Ed Schuller, ο David Liebman, o Bobby Watson, o Jeff Tain Watts και άλλοι.

Το 1999 ηχογραφεί στην Candid το ντεμπούτο του με τίτλο “Secret Path” και το 2001 με την συμμετοχή και παραγωγή του David Liebman , το “Daedalus Project – Labyrinth”, ένα άλμπουμ που γρήγορα δέχτηκε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς. Στο τελευταίο του άλμπουμ “Parallel Lines” συμμετέχει ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους μάστερς της ντραμς, ο Jeff Tain Watts. Ο Δημήτρης Βασιλάκης ταξιδεύει και παρουσιάζει την μουσική του συνεχώς στον κόσμο, από το Λονδίνο στην Νέα Υόρκη, σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ αλλά και στην Θεσσαλονίκη όπου διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η δισκογραφία του Δημήτρη Βασιλάκη, περιορίζεται σε 3 μόνο άλμπουμ, επομένως θα περιοριστούμε και σε αυτόν τον καλλιτέχνη μόνο με Youtube videos, χωρίς τα mediafire links που συνηθίζουμε στα σχόλια…

Περισσότερα για τον Δημήτρη Βασιλάκη:
el.wikipedia, myspace, http://www.dimitriosvassilakis.com/index.html

2 σχόλια:

  1. Μην δίνετε σημασία τι λένε οι σκατόμυαλοι "μουσικόφιλοι", ανεβάστε κανονικά το υλικό. Πως θα δώσω τα ευρώπουλα μου που με τόσο κόπο βγάζω (χώρια η κρίση) αν δεν ακούσω και ενημερωθώ πρώτα για την δουλειά του καλλιτέχνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε σου φταίνε οι καλλιτέχνες αν εσύ δεν είσαι ικανός να πας στα ηλεκτρονικά καταστήματα και να ακούσεις τα δείγματα των δίσκων. Για πέντε λεπτά υπόθεση μιλάμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συρρικνώστε τα links

Enter a long URL to make tiny:
Αν για κάποιο λόγο χρειάζεστε ένα μικρότερο URL από αυτό που σας δίνουμε (πχ για χειρόγραφη σημείωση), βάλτε το στην παραπάνω φόρμα.

Δείτε επίσης...