Προς το παρόν δεν ανανεώνουμε τα links...

Charlie Christian - The Complite Live Recordings

O Charlie Christian (Charles Henry Christian) ήταν ο πρώτος ηλεκτρικός κιθαρίστας (με την ολοκληρωμένη έννοια) στην ιστορία της μουσικής. Είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε την κιθάρα ως σολιστικό όργανο. Μέχρι την εποχή του, ο ρόλος της κιθάρας ήταν καθαρά συνοδευτικός με αρμονική υποστήριξη (ακόρντα). Ο χαρισματικός Charlie Christian ουσιαστικά μιμήθηκε το σαξόφωνο και έπαιξε πρώτος πρώιμες bebop μελωδικές γραμμές με την κιθάρα του. Ίσως χάρη σ’ αυτόν, η κιθάρα είναι σήμερα τόσο δημοφιλές μουσικό όργανο. Πολύ πιστεύουν (όσο γελοίο και αν ακούγεται με τα σημερινά δεδομένα), πως αν δεν ήταν ο Charlie Christian, το δημοφιλέστερο έγχορδο όργανο σήμερα, θα ήταν το μπάντζο. Η προσφορά στην μουσική, αυτού του καλλιτέχνη είναι πολύ μεγάλη και ποιος ξέρει τι άλλο θα μπορούσε να είχε προσφέρει αν δεν πέθαινε στην τραγικά μικρή ηλικία των 25, από φυματίωση.

Στο παρόν άλμπουμ είναι συγκεντρωμένες, όλες οι live ηχογραφήσεις που συμμετείχε ο Charlie Christian, είτε ως leader ή sideman. Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο λόγω του Charlie Christian, άλλα διότι τοποθετούνται χρονολογικά, στην εποχή που διαμορφώθηκε και θεσπίσθηκε το τζαζ ιδίωμα. Σημειώστε επίσης, πως οι ηχογραφήσεις έχουν επεξεργαστεί ψηφιακά για την όσο δυνατόν καλύτερη ηχητική βελτίωση.
------------------------------------------------
Περισσότερα για τον Charlie Christian:
http://en.wikipedia.org/wiki/Charlie_Christian

3 σχόλια:

  1. http://www.mediafire.com/file/1wxwltmywdj/charlie christian complete live recordings.part1.rar

    http://www.mediafire.com/file/zgtr4nzw1jg/charlie christian complete live recordings.part2.rar

    http://www.mediafire.com/file/izqdnzimlj5/charlie christian complete live recordings.part3.rar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπάμε πολύ την jazz και θα βάλουμε και link να σε βρίσκουμε εύκολα.
    Μπράβο σου, πολύ καλό το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συρρικνώστε τα links

Enter a long URL to make tiny:
Αν για κάποιο λόγο χρειάζεστε ένα μικρότερο URL από αυτό που σας δίνουμε (πχ για χειρόγραφη σημείωση), βάλτε το στην παραπάνω φόρμα.

Δείτε επίσης...