Προς το παρόν δεν ανανεώνουμε τα links...

Charles Mingus - Mingus Mingus Mingus Mingus Mingus (1963)


Ο Charles Mingus είναι ένας από τους κορυφαίους μπασίστες που έπαιξαν στο τζαζ στερέωμα. Μουσικός με πολλαπλούς ρόλους, band leader, sideman, συνθέτης, τραγουδιστής και περιστασιακά πιανίστας. Δεν υπάρχει μυημένος της τζαζ που να μην έχει, έστω υπόψη του, τον μέγιστο Charles Mingus.
Το παρόν compilation ουσιαστικά είναι ένα greatest hits. Γενικά τα greatest hits εκτός από το ότι δίνουν στους καλλιτέχνες την δυνατότητα να συστηθούν καλύτερα στο νέο πιθανό κοινό τους, έχουν κυρίως εμπορικό χαρακτήρα. Στην παρούσα περίπτωση ο εμπορικός χαρακτήρας στην τζαζ είναι άτοπος και ο ρόλος του compilation ως greatest hits, εκτοξεύεται σε υψηλοτέρα από τα συνήθη επίπεδα, διότι τα περισσότερα κομμάτια ξαναηχογραφηθήκαν ειδικά γι’ αυτόν το compilation δίνοντας τους νέα ζωή.

Κάποια από τα ξαναηχογραφημένα κομμάτια μετονομαστήκαν. Σας παρουσιάζουμε παρακάτω ποια κομμάτια μετονομαστήκαν, και σε ποιο άλμπουμ θα βρείτε το αντίστοιχο original.

“Theme for Lester Young" – "Goodbye Pork Pie Hat" στο CD: Mingus Ah Um
"II B.S." – "Haitian Fight Song" στο CD: Plus Max Roach and The Clown
"Freedom" – "Freedom" στο CD: Epitaph
"Better Get Hit in Yo' Soul" – "Better Git It in Your Soul" στο CD: Mingus Ah Um (επίσης "Better Git Hit in Your Soul" στο CD: Mingus at Antibes)
"Hora Decubitus" – "E's Flat, Ah's Flat Too" στο CD: Blues & Roots
"I X Love" – "Duke's Choice" στο CD: A Modern Jazz Symposium of Music and Poetry.

Ο “best of” χαρακτήρας κάνει το Mingus Mingus Mingus Mingus Mingus, το ιδανικότερο άλμπουμ για να αρχίσει κάποιος από τη δισκογραφία του Charles Mingus.
Προτείνεται ανεπιφύλακτα…

Περιεχόμενα:
1 II B.S. – 4:46
2 I X Love – 7:38
3 Celia – 6:12
4 Mood Indigo (Duke Ellington/Barney Bigard) *– 4:43
5 Better Get Hit in Yo' Soul – 6:28
6 Theme for Lester Young – 5:50
7 Hora Decubitus – 4:41
8 Freedom – 5:10
*Όλα τα κομμάτια είναι συνθέσεις του Charles Mingus με εξαίρεση το track 4
Περισσότερα για τον Charles Mingus:

1 σχόλιο:

Συρρικνώστε τα links

Enter a long URL to make tiny:
Αν για κάποιο λόγο χρειάζεστε ένα μικρότερο URL από αυτό που σας δίνουμε (πχ για χειρόγραφη σημείωση), βάλτε το στην παραπάνω φόρμα.

Δείτε επίσης...