Προς το παρόν δεν ανανεώνουμε τα links...

Donald Byrd - Fancy Free (1969)

Ο Donald Byrd, θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους hard bop τρομπετίστες στην μετά-Clifford Brown εποχή. Το μουσικό βιογραφικό του περιλαμβάνει αναρίθμητες δισκογραφικές δουλείες (ως leader) και συνεργασίες (ως sideman). Το έργο του τοποθετείται χρονικά κυρίως από τα μέσα του 1950 ως τα μέσα του 1960. Οι περισσότερες ηχογραφήσεις του κυκλοφόρησαν από την Blue Note. Προς το τέλος της δεκαετίας του 60, “ηλεκτρίστηκε” από τον ήχο του Miles Davis. Οι επιρροές που δέχτηκε ήταν τόσο δυνατές που ξεκίνησε να ακροβατεί μέσα στα όρια της fusion. Στα τέλη της δεκαετίας του 70, με την βοήθεια των αδερφών Larry και Fonce Mizell, τελειοποίησε ένα λαμπερό, αέρινο ήχο και αναγνωρίσιμο ήχο απ’ ευθείας από το fusion του Miles.
Το παρόν δισκάκι κινείται σε groovy κυρίως πλαίσια. Τα κομμάτια που περιέχει είναι πολύ καλά και ειδικά το ομότιτλο κομμάτι, είναι ένα μικρό διαμάντι. Τα μουσικά θέματα και οι αυτοσχεδιασμοί χάιδεψαν τα απαιτητικά αυτιά μας, και θεωρήσαμε χρέος μας, να το παρουσιάσουμε και σε σας. Θα ασχοληθούμε σίγουρα ξανά μαζί του στο μέλλον…

Περιεχόμενα:
1 Fancy Free
2 I Love The Girl
3 The Uptowner
4 Weasil

Μουσικοί:
Roland Wilson (μπάσο), Joe Chambers & Leo Morris (Drums), Duke Pearson (ηλ. πιάνο), Jerry Dodgion & Lew Tabackin (φλάουτο), Jimmy Ponder (κιθάρα), John Robinson & Nat Bettis (Percussion), Frank Foster (τενόρο σαξόφωνο), Julian Priester (τρομπόνι), Donald Byrd (τρομπέτα)

Παραγωγή: Duke Pearson

Μάθετε περισσότερα για τον Donald Byrd:
http://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Byrd

4 σχόλια:

Συρρικνώστε τα links

Enter a long URL to make tiny:
Αν για κάποιο λόγο χρειάζεστε ένα μικρότερο URL από αυτό που σας δίνουμε (πχ για χειρόγραφη σημείωση), βάλτε το στην παραπάνω φόρμα.

Δείτε επίσης...