Προς το παρόν δεν ανανεώνουμε τα links...

Nickos Kapilidis & The Jazz Utopia - Arothymian


Η ΤΖΑΖ ΟΥΤΟΠΙΑ δημιουργήθηκε την Άνοιξη του 2001 με βασική ιδέα την ενασχόληση με τους ελληνικούς μονούς (περιττούς) ρυθμούς, την κοινή αγάπη προς την τζαζ, την Ελληνική παράδοση & τη θέληση δημιουργίας μουσικής, όπου συνυπάρχουν όλα αυτά τα στοιχεία μαζί, αλλά με κέντρο και βασικό ζητούμενο την τέχνη του αυτοσχεδιασμού και με την ελπίδα δημιουργίας ενός ήχου που να πατάει έντονα & στα δυο μέρη.Η μουσική τους είναι μία πρόσμιξη Ελληνικών στοιχείων με ρυθμικά και αρμονικά ηχοχρώματα που αναφέρονται στην Jazz & την Σύγχρονη μουσική. Στις προσωπικές συνθέσεις των μελών του group, με κύριο ζητούμενο τον «αυτοσχεδιασμό», η Jazz Utopia κινείται μεταξύ Ανατολής και Δύσης με την ίδια δύναμη και πίστη, είτε αυτό αφορά τις μελωδίες των συνθέσεων, είτε την αυτοσχεδιαστική τους διάθεση. Ήχος πότε «ηλεκτρικός», σκληρός, με «ροκ» ενέργεια και πότε ατμοσφαιρικός, σχεδόν ρομαντικός, μας ταξιδεύει σε μία μουσική διαδρομή που δεν φτάνει πουθενά - μία «ουτοπία». Αξίζει να τους ακολουθήσουμε μόνο και μόνο για το....ταξίδι.

Για την ενημέρωσή σας, οι συνεργασίες του σπουδαίου Έλληνα drummer:

1-Featuring: Danny Hayes & Manny Boyd - Electric Jazz Trio
2-Flyin' to the Unknown -Marcos Alexiou
3-Litl' Song -David Lynch4-Mythoplasia -Lefteris Christofis
5-Flame Keeper -Makis Ablianitis
6-In A Jazz Mood -Alexia
7-Bahar -Makis Ablianitis
8-Echoes -Yiorgos FakanasWith Wallace Ronnie
9-Arothymian -The Jazz Utopia (Nikos Kapilidis Bandleader)

Το Arothymian είναι η μοναδική δισκογραφική δουλειά των «The Jazz Utopia» και του Νίκου ως Bandleader, έτσι δεν μπορούμε να σας δώσουμε τα γνωστά mediafire links στα σχόλια και θα περιοριστούμε μόνο σε video clips από το Youtube. Μπορείτε όμως να ακούσετε δείγμα από το Arothymian εδώ. Ευχαριστούμε για την κατανόηση…

Μάθετε Περισσότερα:
www.myspace.com/thejazzutopia
www.myspace.com/nickoskapilidis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συρρικνώστε τα links

Enter a long URL to make tiny:
Αν για κάποιο λόγο χρειάζεστε ένα μικρότερο URL από αυτό που σας δίνουμε (πχ για χειρόγραφη σημείωση), βάλτε το στην παραπάνω φόρμα.

Δείτε επίσης...