Προς το παρόν δεν ανανεώνουμε τα links...

Ρομποτική και μουσική



Είδαμε ένα βίντεο στο sync που αναρτήθηκε από καμιά δεκαριά blogs, το οποίο (με μπόλικη δόση «βλακ χούμορ» εκ μέρους του δημιουργού), δείχνει ένα ρομπότ να χορεύει ζεϊμπέκικο.
************************************
Εύλογα μας ήρθε ένας προβληματισμός.
************************************
Τα ρομπότ και ο αυτοματισμός γενικότερα σήμερα, παραγκωνίζουν τα φυσικά εργατικά χέρια και διαιωνίζουν την ανεργία προς χαρά των μεγαλοεπιχειρηματιών, που θέλουν τα κέρδη τους να έχουν πάντοτε ανοδική πορεία. Πέρα από την πολιτική, που έτσι κι αλλιώς είναι πέρα από την θεματολογία αυτού του blog, προσεγγίζουμε το θέμα πιο μουσικά.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Αν και ένα ρομπότ δεν θα μπορέσει πότε να φτάσει την αυθορμητικότητα και την δημιουργικότητα ενός ανθρώπου, τα πρώτα βήματα ήδη έχουν γίνει. Δείτε ένα ρομπότ να παίζει το Giant Steps του John Coltrane με συνοδεία backing track. Προφανώς προηγήθηκε προγραμματισμός νότα – νότα.




(Πολύ εύκολα θα βρείτε στο you tube πολλά παρεμφερή και ενδιαφέρον clips)

Ακούστε τώρα την πρώτη εκτέλεση του Giant Steps από τον ίδιο τον John Coltrane (συνοδευμένο από ένα χαριτωμένο animation).



Η σύγκριση, ο προβληματισμός και τα σχόλια δικά σας…

1 σχόλιο:

Συρρικνώστε τα links

Enter a long URL to make tiny:
Αν για κάποιο λόγο χρειάζεστε ένα μικρότερο URL από αυτό που σας δίνουμε (πχ για χειρόγραφη σημείωση), βάλτε το στην παραπάνω φόρμα.

Δείτε επίσης...