Προς το παρόν δεν ανανεώνουμε τα links...

Kind of Blue - Miles Davis (1959)


Ιστορική ηχογράφηση από τον Miles Davis. Κυκλοφόρησε από την Columbia Records στις 17 Αυγούστου 1959. Ο ήχος του άλμπουμ είναι καθαρά πειραματικός Modal, σε αντίθεση με το hard bop ύφος και τις πολύπλοκες ακολουθίες ακόρντων, που συνηθιζόταν στην τζαζ, εκείνη την εποχή. Σημειώστε, πως το πρώτο track είναι το θρυλικό So What, στην πρώτη και ίσως πιο διάσημη εκτέλεση. Το ύφος του δίσκου κινείται σε cool πλαίσια και οι εκτελέσεις των κομματιών είναι άψογες. Οι αυτοσχεδιασμοί που ακούσαμε είναι υπέροχοι και μας ταξίδεψαν σε μία ονειρική διάσταση αρτιότητας. Δεν θεωρείται άδικα ως ένας από του κορυφαίους τζαζ δίσκους όλων των εποχών. Ένα διαμάντι που δεν πρέπει να λείπει από κανένα εραστή της τζαζ…

Περιεχόμενα:

1. So What
2. Freddie Freeloader
3. Blue In Green
4. All Blues
5. Flamenco Sketches
6. Flamenco Sketches - (alternate take)

Μουσικοί:
Miles Davis (τρομπέτα), Julian "Cannonball" Adderley (άλτο σαξόφωνο), John Coltrane (τενόρο σαξόφωνο), Wynton Kelly, Bill Evans (πιάνο), Paul Chambers (μπάσο), Jimmy Cobb (ντραμς).

Πληροφορίες ηχογράφησης:
Columbia 30th Street Studios, New York, New York (03/02/1959). Columbia 30th Street Studios, New York, New York (04/22/1959).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Kind of Blue και τον Miles Davis:

1 σχόλιο:

Συρρικνώστε τα links

Enter a long URL to make tiny:
Αν για κάποιο λόγο χρειάζεστε ένα μικρότερο URL από αυτό που σας δίνουμε (πχ για χειρόγραφη σημείωση), βάλτε το στην παραπάνω φόρμα.

Δείτε επίσης...